ЗЛАТНИ МОСТОВЕ И СЕКВОЯ

 

театрален триптих

2 мъжки роли, 3 женски роли
Първа постановка – Малък градски театър “Зад канала”, 2012
Режисьор Бина Харалампиева

Малък градски театър “Зад канала”, София, 2013 Постановка Бина Харалампиева,
Василена Атанасова и Владимир Пенев

ЗЛАТНИ МОСТОВЕ

В един лекарски кабинет се срещат жена и мъж, които преди доста години са имали любовна връзка. Оказва се, че и сега двамата са такива, каквито са били някога. Тя - целеустремена и пресметлива, той - леко сантиментален, добродушен наивник. Трагикомичната ситуация възниква от едно недоразумение. Мъжът (лекар по професия) мисли, че разговорът им е за “Златните мостове” на Витоша, където някога се е състояла последната им среща. Жената всъщност е дошла, само за да прибере от моргата златните зъбни протези на току-що починалия си съпруг.

Малък градски театър “Зад канала”, София, 2013, Постановка Бина Харалампиева,
Светлана Янчева

ОГЛЕДАЛОТО

Монолог на огледалото от помещението “Чакащи артисти” в един театър. То знае всичко за красивите и тъжни страни на актьорското битие; за силата и уязвимостта на театъра; за нуждата от него. И прави колкото оптимистичен, толкова и иронично-тревожен коментар на неговото настояще и изгледите за бъдещето му.

Малък градски театър “Зад канала”, София, 2013, Постановка Бина Харалампиева,
Бойка Велкова и Атанас Атансов

СЕКВОЯ

Един корумпиран съвременен политик в нелепа ситуация. Попаднал е гол в чуждо жилище. Трябва да избира между скандала и едно непривично и неприятно за него задължение, поставено му като условие от една жена с твърде безкомпромисен характер.

Начало на страницата